DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kissé megdöbbentett a válasza, és értetlenül állok előtte. Éppen olyan példát hoztam föl, amiben nem egyszeri beutalásról van szó, hanem arról, hogy az illetőnek szakrendelésre, ismételten kontrollvizsgálatra kell utaznia. Ennek az indokoltsága is megkérdőjelezhető, tisztelt miniszter úr? Arról nem beszélve: lehetséges, hogy a korábbi utalványon szerepelt, de itt van a kezemben - át fogom adni - egy állampolgár papírja, amit az egészségbiztosítási pénztártól kapott. Kérem, ezen az szerepel: tekintettel arra, hogy két nappal az utalvány lejárta után járt a szakrendelésen és küldte be a papírját, nem kapja meg az útiköltség-visszatérítést.
És ha még azt is hozzáteszem, hogy erre felkészülni sem tudtak sem az emberek, sem az orvosok, mert január 24-én megkapta a háziorvos az értesítést arról, hogy január 31-étől a régi utalványok alapján nem számolható el összeg! Ezt is át fogom adni miniszter úrnak, itt van kezemben a papír. A régi kiadott utalványok sorban érvénytelenné váltak azáltal, hogy olyan későn hozták meg a változtatást, ahogy arra senki nem tudott felkészülni. Azt hiszem, ez még alkotmányos aggályokat is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) fölvethet, tisztelt miniszter úr. Nem hiszem, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) mentegetni kéne, talán ki kéne javítani ezt a hibát.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit