KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Nem emlékszem pontosan, hogy itt volt-e ön tegnap a napirend előtti vitánál. (Közbeszólás: Nem volt itt.) Valószínűleg nem, mert nem szólalt fel. (Derültség.) Mészáros képviselő úr felhívta a parlament és a hazai, illetve a nemzetközi közvélemény figyelmét a szlovákiai magyarságot ért újabb jogsértésre, amelynek megítélésében a frakcióvezető úrral teljesen azonos véleményen vagyok.
Az ellenzéki képviselők felszólították a kormányt, a Külügyminisztériumot, hogy mindezt tegye szóvá a kétoldalú kapcsolatok kereteiben és a nemzetközi fórumokon. Én pedig elmondtam, hogy a kormány, a Külügyminisztérium mindezt az alapszerződés megsértésének, a nemzetközi normáktól idegennek tekinti. Elmondtam, hogy felvetettük a kétoldalú kapcsolatokban, és elmondtam, hogy felvetettük a nemzetközi fórumokon. Kifejeztem afeletti elégedettségemet, hogy az ellenzék tegnap arról tett tanúbizonyságot, hogy érti, ezt a harcot nem a magyar parlamentben, nem a magyar kormánnyal kell megvívni. Persze tegnap Torgyán képviselő úr nem volt jelen.
Köszönöm. (Gyimóthy Géza: Ez személyeskedés, kérem! - Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit