KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Természetesen nem kifogásoltam azt, hogy Torgyán frakcióvezető úr tegnap nem volt jelen, csak arra emlékeztettem, hogy tegnap mi történt, és hogy neki nyilván nem volt alkalma ezt a jegyzőkönyvből elolvasni. Tegnap azt is elmondtam, hogy nem hallgattam és nem hallgattunk, hanem minden lehetséges kétoldalú találkozó és nemzetközi fórum alkalmával szóvá tettük. A szlovák külügyminiszter asszonnyal megállapodtam egy munkatalálkozóban, és jeleztem neki, hogy ezen szó fog esni mindezekről a problémákról.
Ami az alapszerződés megítélését illeti, változatlanul úgy gondolom, hogy az alapszerződés most is hivatkozási alap. Hivatkozási alap mindenekelőtt a Szlovákiában élő magyar közösségnek, hogy ezt számon kérjék a szlovák kormánytól, és hivatkozás a másik szerződő fél, Magyarország számára, és hivatkozási alap a nemzetközi közösség számára, amely pontosan tudja, hogy ebben az alapszerződésben három nemzetközi dokumentum is szerepel kötelező érvényű jogi normaként.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit