DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem először hallottam Bogárdi képviselő úrtól azt, hogy ebben az ügyben nem az oktatási bizottság az illetékes, hanem a mezőgazdasági bizottság. Szeretném közölni, hogy az oktatási bizottság nem kérte azt, hogy illetékes legyen ebben az ügyben, de ha az elnök úr kijelölte az oktatási bizottságot, akkor nyilvánvaló, hogy a bizottságnak - a legjobb tudása szerint - kell eljárnia ebben az ügyben, amihez az oktatási bizottságnak mégis van köze, hiszen egyetemi diplomákról van szó, és az egyetemek mint intézmények mégiscsak az oktatási bizottság hatáskörébe tartoznak.
Nem teljesen értettem Bogárdi képviselő úrnak azt a véleményét, hogy csak a Házszabály illetékes fejezetének c) pontja alapján lehet eljárni, hiszen ennek alapján jártunk el. Ez természetes és nyilvánvaló volt. Az oktatási bizottság első ülésén kiderült, ha ebben az ügyben járunk el, akkor azt csak a c) pont alapján tehetjük meg.
Azt azonban most is szeretném megállapítani, hogy a bizottság jelentése végül is abból az alapállásból indul ki, hogy az interpelláció, amely személyre szólt, az illető személy munkaviszonyának megszüntetésével okafogyottá vált.
Azt kérem tehát, hogy ne az államtitkári válaszról essék szó, hanem azt fogadjuk el - ha az utolsó mondatot elolvassák, abból kiderül, a bizottság is azt kéri -, hogy az ismertetett tényekkel kiegészült oktatási bizottsági választ szíveskedjen elfogadni a parlament. S én most szeretném megismételni, hogy ezt szíveskedjen elfogadni a parlament.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit