BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! A szocialista frakció támogatta a nyugdíjreformot a szavazásnál és annak előkészítése során is. Számos módosító indítványt adtunk be mi magunk is ehhez a törvényjavaslathoz annak érdekében, hogy az előterjesztés néhány ponton még tartalmasabbá váljon. A módosító indítványok egy részét a kormány is támogatta, és ezek szavazásakor a parlament is megszavazta.
Úgy gondoljuk, hogy ez a nyugdíjreform hosszú távon az eljövendő generációknak ad egy, a jelenleginél jobb esélyt arra, hogy magasabb nyugdíjakat élvezzenek, és a jelenlegi generációknak is ad egy esélyt arra - elsősorban a nyugdíjasokra gondolok -, hogy nyugdíjuk biztonságát garantáljuk, értékállóságát garantáljuk. Ezek voltak a fő észrevételeink.
Külön is szeretném hangsúlyozni azt, hogy az a magánnyugdíjpénztár-rendszer, amelyet ezzel a törvényjavaslattal, illetve törvénnyel bevezetünk, az elmúlt évtizedek után először teremt arra lehetőséget, hogy valakinek a nyugdíjjáruléka, amelyet fizetéséből vonnak, köszönőviszonyban legyen azzal a nyugdíjjal, amelyet majdan élvezni fog. Tehát ez egy olyan nyugdíjreform, amely a jelenlegi nyugdíjasok biztonságos nyugdíját garantálja, és a jövő generációnak egy, a jelenleginél jobb esélyt teremt. Mindezek miatt a szocialista frakció a javaslatot támogatta szavazatával.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit