DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Két, egymástól elkülönítendő probléma merült fel a mostani ügyrendi vitában. Az egyik kérdés valóban az, amiről Torgyán József frakcióvezető úr beszélt. A Ház eddigi gyakorlatában is már kezdett kialakulni egy nem túlságosan szerencsés precedenssorozat, amikor a szavazások során előforduló tartalmi problémákat utóbb koherenciazavarra hivatkozva próbálják az egyes előterjesztéseknél megoldani. Ez semmiképpen sem jó, mert utólag koherenciazavarra hivatkozva lehet egy előterjesztést érdemben módosítani.
A másik kérdés az - amelyben a Fidesz-frakció azt indítványozza, hogy a Ház ügyrendi bizottsága alakítson ki álláspontot -, hogy a sokat emlegetett 103. § (3) bekezdésében hogyan kell azt értelmezni, hogy egy visszavont indítványt meddig lehet más képviselőnek fenntartani.
Úgy ítélem meg, hogy persze nagyon korrektnek mondható Ungár Klára eljárása, de szétverné a szavazások rendjét, hogy ha egy nagyon hosszú törvényjavaslat szavazásának a végén valaki felállna, és több száz, korábban visszavont módosító javaslatot a maga nevében fenntartana, és el kellene kezdeni a visszavont módosító javaslatokról szavaztatni.
Ilyen értelemben ezt a kérdést egy állásfoglalásban kell pontosítania az ügyrendi bizottságnak, hogy más képviselő meddig tarthat fenn más által visszavont módosító javaslatot. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit