ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a megváltozott munkaképességűek és rokkantak társadalombiztosítási és szociális ellátórendszerének átalakításáról szóló országgyűlési határozathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést H/4320. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/4320/8. és 10. számokon kapták kézhez képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! A H/4320/8. számú ajánlás 1. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért erről nem határoz az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány a kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő indítványt támogatja.
(18.50)
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 251 igen szavazattal, 64 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 2. pontjában Szabó Rudolfné és képviselőtársai a határozati javaslat 3. pontjának módosítását javasolják. Indítványuk szerint a foglalkoztatási szempontból nem rehabilitálható személyek is részesüljenek rokkantsági nyugdíjban. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 104 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett elfogadta. (Szórványos taps az MDF padsoraiból.)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit