DR. DORNBACH ALAJOS

Full text search

DR. DORNBACH ALAJOS
DR. DORNBACH ALAJOS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Két percben röviden reflektálnék Kutrucz Katalin képviselő asszony felszólalására.
Én nem azt mondtam, hogy élt az ellenzék ezzel az obstrukciós lehetőséggel, hisz eddig nem is élhetett, mert az alkotmányügyi bizottság házszabály-értelmezése eddig ezt nem tette lehetővé. De az Alkotmánybíróság - egyébként nem vitatom, hogy helyesen - az alkotmányügyi bizottság házszabály-értelmezését alkotmányellenesnek minősítette, és azt mondta, hogy nem lehet házszabályi eszközökkel kezelni a netán akár obstrukciós, akár nem obstrukciós céllal benyújtott, 50 képviselő által kezdeményezett indítványt. Ettől a pillanattól kezdve nyitva áll a lehetőség a korlátlan obstrukcióra. És ezt nem én mondtam ki először, hanem Trombitás Zoltán fideszes képviselő úr, az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetése utáni napon a napi sajtóban nyilatkozott, valamelyik napilap öles betűkkel közölte. Egyetértek vele, hogy ez elméletileg ezt jelenti.
Én nem azt mondtam, hogy élt ezzel a lehetőséggel bárki is, de senkit ne vigyünk kísértésbe. Egy szabályozásnak olyannak kell lennie, hogy az ilyen lehetőséget kizárja. Tehát én erről bátorkodtam beszélni, és ezért értek egyet a Szájer József képviselő úr által e tárgyban előterjesztett módosító javaslattal, és ezért nem nyújtottam be én magam, mert meggyőződtem róla, hogy már benyújtottak hasonló tárgyú módosító javaslatot.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit