CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy véljük, hogy ezen a héten valóban történelmi esemény előtt áll az ország, amennyiben aláírásra kerül a Vatikánnal megkötött egyezmény. Ennek a keretében történik meg valamiféle helyreigazítása annak a jelenlegi, igen siralmas helyzetnek, melyben a katolikus egyház mint történelmi egyház nem tudja betölteni méltó szerepét a társadalomban. Ennek valamiféle helyreigazítása történik meg.
Mindjárt hozzáteszem, hogy nemcsak a katolikus egyházat illeti meg ez, hanem a többi történelmi egyházat is, és természetesen figyelembe kell venni ennek az önkormányzati összefüggéseit - ez természetes. De ugyanakkor ezt a megállapodást ellenezni, ami a szabaddemokraták részéről megtörtént - és ez tény -, ezt nem tudjuk mi sem másképp értékelni, mint egy javuló helyzetben egy olyan gáncsnak a vetése, amely akadályozza a magyar társadalom megfelelő fejlődését, a megbékélést és a magyar jövőt. Egy ilyen merényletnek tudjuk csak felfogni azt, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége még az aláírás előtti napokban is ellenvéleményt hangoztat, holott a kormánykoalíció tagja, a kormánykoalíciónak a része.
Mi is felszólítjuk a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy hagyjon fel ezzel a tevékenységével, amellyel most, ezekben a napokban a katolikus egyházat kívánja lejáratni. Hangsúlyozzuk azt, hogy nemcsak a katolikus egyházról van itt szó; nyilvánvaló, hogy a Vatikánnal kötött egyezmény csak rá vonatkozik, hisz egy nemzetközi vonatkozásban csak vele lehet ezt megkötni. De ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a többi történelmi egyházzal is hasonló megállapodás készül. Teljesen függetlenül attól, hogy ki kormányoz Magyarországon, mi üdvözöljük ezt a megállapodást.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit