DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Csak néhány mondatot. Az adott esetben nem a hangot kellett volna felemelni, hanem inkább a szemet lesütni. (Derültség a jobb oldalon. - Közbeszólás ugyanonnan: Mind a kettőt!) Mert nem szabad arról megfeledkezni, hogy a Deák által szerkesztett Ellenzéki Nyilatkozatban szerepelt ez a mondat, hogy a kormány idegenszerű, nem nemzeti befolyás alatt áll. (Közbeszólás a bal oldalon: Az a kormány!) Ez szó szerinti idézet. Igaz, hogy nem a Bach-korszakból, hanem a reformkorszakból, de abból vett idézet. (Derültség a jobb oldalon.)
Most meg kell nézni, hogy vajon nemzeti-e valóban az a kormány, amelyik a stratégiai energiaipart így privatizálja. Nemzeti-e az a kormány, amelyik a családot sújtó intézkedésekkel az egyik alapintézményt, a családot teszi tönkre? Jó lenne, hogyha az Ellenzéki Nyilatkozatból kivennénk a közoktatás legfontosabb szerepét hangoztató passzust, és azt összevetnénk a kormány jelenlegi közoktatás-politikájával! Akkor mindjárt nem kellene megsértődni azért, hogy az Ellenzéki Nyilatkozatból szó szerint átvett szöveg szerepel a csütörtökön elfogadott Ellenzéki Nyilatkozatban. Nem hibernálni akarja ez a kormányt! Hát akkor rosszul tetszettek érteni, és rosszul tetszettek olvasni! A kormányt le akarja váltani, mert ez az ellenzék szerepe, és ez az ellenzék feladata - ezért nem kell megsértődni! -, alkotmányos keretek között, demokratikus választás útján. Azt kéri csak, hogy ne tessenek olyan intézkedést hozni, amelynek az úgynevezett balhéját teljes egészében a következő kormánynak kell majd viselnie.
Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit