DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Szabad Györgynek igaza van: nem egyik vagy másik politikus, nem egyik vagy másik kormány, hanem egy nemzet érheti el saját teljesítményével, békevágyával, együttműködési készségével, gazdasági és politikai stabilitásával, hogy két jelentős szervezet vélhetőleg a tagjai közé fogja felvenni.
Természetesen a politikusok, legyenek kormányon vagy ellenzékben, ezen az esélyen ronthatnak vagy segíthetnek. Ma, itt minden felszólaló abból a tényből indult ki, hogy Magyarország vélhetőleg tagja lesz ennek a két szervezetnek. Meg kell tehát állapítani, hogy azok, akik ma politizálnak, és kormánypárti politikusok, ezeket az esélyeket javították; javították, és az országot elvitték abba a helyzetbe, hogy ma már arról lehessen vitatkozni, hogy ez milyen időpontban és milyen feltételek mellett történjen meg.
Így igaz ez akkor is, ha az ellenzéki politikusok némelyike ezt ma megkérdőjelezte ebben a Házban. Nem nekünk kell erről véleményt mondani; véleményt mondanak róla majd a választópolgárok, amikor ítéletet alkotnak. (Közbeszólás az ellenzéki pártok padsoraiból: Az az!) Csak emlékeztetni szeretném önöket arra, tisztelt ellenzéki politikusok, hogy kivétel nélkül mindnyájan, 1994-ben, a választási kampányban - többször és több alkalommal, írásban és szóban, a teljes nyilvánosság előtt - azt állították, hogy amennyiben a Magyar Szocialista Párt fog kormányozni, Magyarországnak esélye sem lesz sem a NATO-tagságra, sem az uniós tagságra.
Az önök jóslata nem bizonyult igaznak. Meg vagyok arról győződve, hogy ez a kormány és a két kormányzó párt sikeresen küzdött azért, hogy nem önmagáért, hanem az egész nemzetért tevékenykedni tudjon.
Végül, befejezésül, egy képtelenségre hadd hívjam fel a figyelmet, mivel nagyon sokszor hangzik el és, úgy gondolom, válaszolni kell rá (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.): elég nehéz lett volna 1990 előtt a varsói szerződés tagállamaként belépni a NATO-ba! Köszönöm szépen. (Derültség és taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit