DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! A biológia törvényei valószínűleg nem teszik lehetővé, hogy megtapasztaljuk, hogy a mostani Ellenzéki Nyilatkozatnak akár egyetlenegy mondatára is fognak-e emlékezni 150 év múlva, nem úgy, mint a 150 évvel ezelőttire, amelyet politikai célokra is most kihasználnak.
Érdemes megfigyelni, hogy ennek a mai Ellenzéki Nyilatkozatnak milyen a hangneme, és érdemes tartalomelemzésnek is alávetni, hogy miről szól. Döntően arról szól, hogy követelik; követelik a választópolgártól ezt, azt, amazt, parancsolni kívánnak a választópolgárnak, követelnek olyan dolgokat, amelyek, mondjuk, az Európai Unió- vagy a NATO-tagságról való információt és a bekapcsolódást jelentik, amely megvan, követelik azt, hogy korábban legyenek a választások - nyilván azért, mert attól félnek, hogy ha ezek a megfelelő időpontban lesznek, semmi esélyük nincs a választások megnyerésére. (Derültség a bal oldalon.) Fontos tehát a stílus, mert egy világos, parancsolgató, a választópolgárt lekezelő stílusban született meg ez a nyilatkozat.
Azt, hogy nehezen védhető, mutatja a mai parlamenti vita is, úgyhogy az embernek az az anekdota jut az eszébe, amit az egyszeri papról mondtak, hogy amikor prédikációra készült fel, a megfelelő helyen bejegyezte magának: itt gyenge a textus, emeld fel a hangod. Hasonlóképpen járt el a Fidesz is ebben a bizonyos Ellenzéki Nyilatkozatban.
Ami pedig Kádár Béla mondatait illeti, legmélyebb tiszteletem mellett is azt kell hogy mondjam, hogy 1,2 milliárd dollár volt a fizetési mérleg hiánya ebben a bizonyos időpontban, most pedig 0,5 milliárd dollár. Akkor egy eladósodási, most pedig egy adósságcsökkentési folyamatról volt szó.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon, zaj a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit