DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ebben a Házban és a mai délutáni vitában is gyakran azzal vádolták a kormányt és a kormánypártokat, hogy sikerpropagandát folytat. Ugyanakkor ugyanazok a szónokok azt mondták, hogy közös siker a NATO-csatlakozás, és azt közösen értük el. Most siker vagy kudarc a NATO-csatlakozás? - kérdem a tisztelt Háztól. (Derültség a bal oldalon.)
Tisztelt Ház! Arról van szó, hogy önök állandóan azt mondják, hogy itt felesleges és megalapozatlan sikerpropaganda folyik, de maguk is nagyon jól tudják, hogy itt komoly sikerek vannak, hiszen nem akarnának ebben részt venni, ha ezt nem tekintenék sikernek. (Taps a bal oldalon.)
Mi örülünk annak, ha konstruktív javaslatok hangzanak el a tisztelt Házban, de talán túl sok a javaslat. Azt hittük, hogy a Zeneakadémián sikerült közelebb kerülnie a két pártnak, és egyeztetett javaslattal előtérbe lépni. Halljuk, hogy van Fidesz-javaslat, MDF-javaslat, ezeket majd mind kíváncsian tanulmányozni fogjuk. Egyet azonban nem szeretnénk: ha ezek a javaslatok összekevernék azt, amire feltétlenül szükség van, és amiben feltétlenül egyetértünk, azzal, ami nem fér össze a mi parlamentáris berendezkedésünkkel.
Tehát szükség van arra, hogy a parlamenti pártok egyeztessenek, megbeszéléseket folytassanak, de nincs szükség arra, hogy a parlament a végrehajtó hatalom feladatkörét vagy annak egy részét vegye át. Nem volt világos számomra, hogy Szájer József javaslata ebben a tekintetben mit fogalmaz meg. Amennyiben összefügg azzal a megbeszéléssorozattal, amelyet folytatunk, folytattunk eddig is, mi ezt örömmel üdvözöljük, és örülünk ennek, hiszen közös célról van szó, és valóban, azt hiszem, közös sikerről. S külön örülünk annak, hogy a Fidesz alig néhány nappal azután, hogy idegenszerűnek, nem nemzetinek nevezte a kormányzati erőket, most mégis ebben a kérdésben együtt kíván működni, ezt a józanság hangjának, a későn jött beismerés jelének tekintjük. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit