DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt üdvözli azt a megállapodástervezetet, amely a katolikus egyház és a magyar kormány között remélhetőleg a napokban, szerződéses formában létrejön.
Úgy gondoljuk, hogy ezzel a magyar kormány egy jelentős mulasztást igyekszik részben jóvátenni, hiszen az a bűntettsorozat, amelyet a jelenlegi nagyobbik kormányzó párt jogelődje elkövetett a történelmi egyházak ellen, tulajdonképpen jóvátehetetlen; csak egy jóvátétel körébe nem sorolható, de jó szándékot tanúsító reparációnak minősíthető az, amelyet most tenni kíván azért, hogy a történelmi egyházak talpra állhassanak.
Hadd legyen szabad kiemelnem, hogy a történelmi egyházak szerepének nemcsak a karitatív része emelendő ki, amint azt az egyik közvélemény-kutató szerette volna a közvéleményt befolyásoló eszközként a közvéleménynek sugallni, hanem úgy gondolom, hogy az oktatási tevékenysége is egyedülállóan fontos, hiszen az esélyegyenlőtlenségben szenvedő gyermekek döntő többsége számára az egyházi oktatás és az egyházi kollégiumrendszer adhat olyan segédeszközt, amely az esélyegyenlőtlenség részbeni csökkentésére felhasználható.
Ezért mi is felszólítjuk a Szabad Demokraták Szövetségét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy szélsőséges, uszító hangvételű támadásukkal hagyjanak fel, és ők is támogassák az egyházakkal megkötendő szerződést. (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit