DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Nem tudom, mennyiben róható fel hibámul, hogy hetek óta ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ adom. Sajnos ez a válasz: az a válasz, hogy a kollégium, a lakhatás biztosítása nem a minisztérium, hanem a felsőoktatási intézmény feladata, és ezt a költségvetés évenként meghatározott összeggel támogatja.
Nem a minisztériumnak kellett volna tennie már korábban sem és eddig sem annak érdekében, hogy ez az ezer hallgató valahol elhelyezést találjon. A minisztérium a maga részéről bejelentette, hogy nem tudja ezt a kivételezett helyzetet tovább fenntartani, és nem tudja ilyen áron finanszírozni ennek az ezer diáknak a lakhatását.
Ettől függetlenül, mondhatnám, mintegy feladatkörünket meghaladó módon próbálunk keresni olyan alkalmas épületet, amely után egyrészt nem kell vagy csak mérsékelt bérleti díjat fizetni, másrészt amely alkalmas ezer hallgató elhelyezésére, legalábbis addig az ideig, amíg ezek a hallgatók egyetemisták, főiskolások - nem tudjuk egyelőre a megoldást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit