LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Toller képviselő úrnak a napirend előtti felszólalása a klasszikus példája a csúsztatásnak, mégpedig (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) a legcsúnyább csúsztatások egyikének; megmondom miért: dr. Torgyán József, a Független Kisgazdapárt elnöke, a sajtószabadság megsértése miatt írt levelet az ön által felsorolt méltóságoknak, mert a Független Kisgazdapárt szerepeltetése nem megfelelő a Kisgazdapárt nagyságának, a Kisgazdapárt jelenlegi helyzetének. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.)
A Független Kisgazdapárt háttérbe van szorítva a sajtó által, melyet a liberálisok irányítanak, és ez ellen tiltakozott dr. Torgyán József: a sajtószabadság és az objektív sajtótájékoztatás ellen. (Sic!)
A másik kérdés, amely Homoki képviselőtársam körül itt két hete folyik: történt egy olyan esemény, hogy - függetlenül az állítástól, függetlenül attól, hogy ő mit mondott - a televízió meghívta, és a televíziónál letiltották az ő szereplését. Ennek a világon semmi köze a témához nincsen! Ez egy tény, amely a sajtószabadság durva megsértését jelenti; mert ha meghívnak egy országgyűlési képviselőt, akkor kutya kötelessége a sajtónak a tévé elé engedni! - nem ő találta ki, hogy oda megy, de az alelnök letiltotta. Ezért tiltakozott dr. Torgyán József.
Homoki úrra visszatérve: képviselőtársam idézett jegyzőkönyvekből körülbelül öt-hat megállapítást. Abból egyetlenegy... (Zaj a kormányzó pártok padsoraiban.), a Horn Gyula által elmondottak nem szerepelnek a jegyzőkönyvben, a többi négy igen, és vannak közvetett bizonyítékok is. Mert ha megnézzük ma, hogyan lettek milliárdosok a régi MSZMP-nómenklatúra vezető emberei - nem akarok nevet mondani -, akkor ez közvetett bizonyíték, hogy bizony feltehető, Horn Gyula, ha nem szó szerint ezt... - de ilyen irányba terelte a dolgokat, és így jutott hatalmas vagyonhoz és hatalomhoz az MSZMP utódpártja. Ez az igazság itt, kedves Toller képviselőtársam!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit