BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Bár egyes ellenzéki képviselőtársaim szerint mindegy, hogy az emberek vétkeznek vagy bűnöznek, szeretném leszögezni: a szocialista frakció szempontjából ennek a különbségnek van jelentősége, és szerintünk ez korántsem mindegy.
A másik, amit szeretnék leszögezni: amikor az MSZP-frakció ezt a törvénymódosítást támogatta, akkor szerette volna elkerülni, hogy a társadalombiztosítási önkormányzatokat államosítsuk, márpedig az önkormányzati mandátum lejártát követően - más törvényi előírás hiányában - ez a helyzet következett volna be. Mi tehát az államosítással szemben az önkormányzatiságra szavaztunk.
Természetesen minden működési modellt, minden szervezeti modellt meg lehet tölteni jó és kevésbé jó tartalommal. Két dolgot viszont nem szeretnénk a magunk részéről összekeverni: azt, hogy az önkormányzat működésében az Állami Számvevőszék és a parlamenti bizottságok találtak kivetnivalót, találtak szabálytalanságokat (Dr. Dobos Krisztina: Nem is keveset!), a mi megítélésünk szerint nem az önkormányzatiságról magáról, hanem egyes konkrét emberek, egyes apparátusok működéséről mond minősítő véleményt.
Még egyszer szeretném tehát leszögezni: nem a korrupcióra, az önkormányzatiságra szavaztunk, és ahogy az önkormányzatok működésében fellelhető hibákból nem az önkormányzatiságról vonunk le következtetéseket, ugyanúgy a napirend előtti hozzászólások minőségéből még nem vonnánk le következtetéseket a parlamentarizmus minőségére.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit