BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A napirend előtti hozzászólás témája, nevezetesen a stabilizáció állítólagos törékenysége megérdemli a figyelmet, ezért döntöttem úgy, hogy reagálok erre a napirend előtti hozzászólásra. Azt hiszem, önmagában Torgyán doktor gondolatmenete ezt a figyelmet nem érdemelte volna meg.
De ha már a stabilizációnál és a statisztikai tényeknél tartunk, akkor szeretném azt is elmondani, hogy mindnyájan, akik ezt a stabilizációs csomagot annak idején megszavaztuk, tisztában vagyunk azzal, hogy ez a stabilizációs csomag a társadalomtól áldozatokat követel, de ez az áldozat hiábavaló lenne, ha a stabilizáció eredményeit feladnánk. Ezért mi ezt nem kívánjuk feladni, és főleg nem kívánjuk egy olyan időszakban feladni, amikor a stabilizációs politika az első gyümölcseit meghozza, hiszen növekszik az ország bruttó hazai terméke, a gazdasági növekedés megindult, és az eddigi gazdaságtörténettel ellentétben ez a gazdasági növekedés a pénzügyi egyensúlyt nem veszélyezteti. Tény az, hogy a vámimportpótlékok leépítése valamelyest rontja idén a fizetési mérleget, de az, hogy a működőtőke változatlanul áramlik az országba, valamint az, hogy az elmúlt két évben módja volt a gazdaság versenyképességét javítani - és a statisztikai adatok alapján ez az exportadatokból kimutathatóan be is következett -, azt hiszem, hogy nem ad okot pánikra.
Meg kell említenem, hogy a független kutatóintézetek szerint nemcsak a gazdaság indul növekedésnek, hiszen már ebben az évben lehet számítani a reálnyugdíj növekedésére, a reálkeresetek növekedésére, és ugyanez lesz a tendencia 1998-ban is. Úgy gondolom, a stabilizáció egyetlenegy esetben lehet törékeny, ez az egy eset pedig az, ha Torgyán József kormányra kerül. Ezért viszont még mi is szeretnénk dolgozni, hogy ezt elkerüljük.
Köszönöm szépen a türelmüket. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit