CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr!! Tisztelt Ház! Ez a téma valóban napirend előtt itt a Házban már terítéken volt, és annak alapján, amit Világosi Gábor államtitkár úr - aki a küldöttség résztvevője volt - most elmondott, meg kell állapítanunk, hogy itt előzőleg a kormányzati oldal részéről, konkrétan Szabó Zoltán államtitkár részéről egy félrevezetés történt, amennyiben egy meg nem történt koszorúzást a kormányzat nevében megvédett, mégpedig olyan indokokkal, ami joggal váltotta ki az ellenzék felháborodását.
(15.10)
Tehát ezt a tényhelyzetet kell rögzítenünk. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Joggal váltotta ki, mert a történelemhamisító tábla, amely 40 ezer román meggyilkolásáról szól, valóban egy olyan történelemhamisítás, ami felháborító; és ennek párhuzamba hozása a holocausttal, amelyben sokkal több volt az áldozat, joggal váltotta ki az ellenzék felháborodását.
Az új tényhelyzet alapján Világosi Gábor államtitkár úr most már le kívánja zárni ezt az ügyet, ezt mi is üdvözöljük. És még azt szeretnénk hozzátenni, hogy mi, bármelyik oldalon történtek áldozatok, meghajtjuk fejünket az áldozatok előtt, de soha nem hajtjuk meg a fejünket egy történelemhamisítás előtt. (Moraj az MSZP soraiban. - Közbeszólások balról: Jaj!)
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit