DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ez a napirend előtti bejelentés, ami elhangzott, azt hiszem, alkalmas lenne arra, hogy a Ház mindkét oldalán üdvözöljék. Most nem arra kívánok reflektálni, hogy öt percben mit lehet elmondani egy ilyen, a nemzet jövője szempontjából sorsdöntő kérdésről, hanem arra, hogy valóban egyet tudunk-e érteni a legnagyobb nemzeti céljainkban. Egy ilyen rövid reflexió nem alkalmas arra, hogy kitérjünk arra, hogy Magyarország ezen folyamata mikor kezdődött: 1990-ben a tárgyalásokkal, az aláírt '91-es decemberi egyezménnyel.
De két dologra utalni kell; az egyik az, hogy a magyar történelem körülbelül ötszáz éve a balsors következtében eltért attól az úttól, amire ezer évvel ezelőtt ráléptünk. De arra is utalni kell, hogy miközben a politikai pártok egyetértenek ezen út támogatásában, mégis látni kell, hogy az országban jelentkezik egy olyan hangulat - mondhatjuk ezt jobboldali radikalizmusnak is -, amely egyre inkább megkérdőjelezi ezen út célravezetőségét. A balítéletekért persze az azt kimondó személyek felelősek elsősorban, de látni kell azt, hogy az a politika, amely az ország lakosságát valóban jogos elkeseredésbe dönti, mégiscsak ennek a kormánynak a politikája.
Tehát amikor sajnálatos megnyilatkozások vannak, és sok - joggal - rossz visszhangot kiváltó megnyilatkozás, akkor azt hiszem, szembe kell nézni azzal, hogy a társadalom radikalizálódásáért a kormánypolitika a felelős. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit