DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Úgy látszik, a Fidesz frakciójának, de a többi ellenzéki frakciónak is kevés volt az a bizonyos szavazás utáni három perc, hogy kifejtsék indokolásukat a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával kapcsolatos törvényről, mert tulajdonképpen semmilyen új elemet nem tartalmazott a mostani véleményköteg.
De amire igazán szeretnék reflektálni: ismét elhangzott utalásszerűen, hogy aki igennel szavazott a tb-önkormányzatokra, az a korrupcióra szavazott. (Dr. Szájer József: Így van, így igaz!) Én azt gondolom, egy ilyen minősítést tartalmazó kijelentés igenis, tisztelt képviselőtársaim, súrolja a demokratikus játékszabályok határait (Dr. Szájer József: A szavazás súrolja. - Zaj az ellenzék padsoraiban.), másrészt az új önkormányzatok képviselőit, tisztségviselőit, mielőtt a megbízatásukat elnyerték volna, máris meggyanúsítja a képviselő úr.
A tb önkormányzati igazgatása, tisztelt hölgyeim és uraim, nem azonosítható sem az aktuális tisztségviselők személyével, sem pedig a működés során feltárt hiányosságokkal és visszaélésekkel. Ha ugyanis ezt tennénk, a jogállamiság bármelyik alapintézményét meg lehetne kérdőjelezni ilyen megközelítéssel, ha nem tetszik egyes személyek tevékenysége, vagy ha vétenek a működés szabályai ellen.
Ami pedig az Egészségbiztosítási Önkormányzat vagyoni problémáit illeti, azt gondolom, hogy a Népjóléti Minisztérium azt teszi, amilyen lehetőségeket a törvény számára biztosít.
(15.40)
Miután a jogellenes tevékenység megszüntetését az önkormányzat közgyűlése az utolsó ülésén nem fejezte be, ezért - tájékoztatom Szájer képviselő urat - a törvény értelmében a bírósághoz keresetlevelet adtunk be. De - azt szeretném befejezésül mondani - ez messze nem olyan probléma, ami a lakosság egészségügyi ellátását közvetlenül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) veszélyeztetné.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit