DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. (Folyamatos zaj. - Közbeszólások.) Tisztelt Ház! Csak a tények kedvéért, és nem kívánok semmiféle engem ért atrocitásra reagálni, csak a tényeket szeretném ismertetni.
Az említett napirend előtti felszólalásban Dávid Ibolya képviselő asszony említette ezt a koszorúzást mint tényt - nem én hoztam a tisztelt Ház elé. A képviselő asszony említette az aradi vértanúk emlékművének méltatlan helyzetével összefüggésben, és én, amikor az aradi vértanúk emlékművének méltatlan helyzetére válaszolva azt mondtam, hogy a miniszter úr pillanatnyilag Romániában, közelebbről Erdélyben jár, és felveti ennek az emlékműnek az ügyét is, akkor egy fél mondatban említettem azt - képviselő asszony is, jómagam is nyilván az újságok tájékoztatása alapján félreértettük a dolgot -, hogy amiről képviselő asszony beszélt, az - mármint áldozatok előtt fejet hajtani - méltányos cselekedet, és ezzel összefüggésben említettem Willy Brandtot, illetőleg II. János Pál pápa őszentségét.
Azt gondolom, hogy tévedni mindannyian tévedhetünk, különösen akkor, ha nem voltunk jelen. Azt vissza kell utasítanom, hogy én hazudtam volna itt a tisztelt Ház előtt, vissza kell utasítanom azt, hogy én említettem volna ezt a kérdést. A képviselő asszony hozta föl, szintén egy felszólalás mellékszálaként; és e mellékszál kapcsán reagáltam én arra, hogy én úgy gondolom, egy ilyen gesztus méltányos és helyes, összehasonlítva más hasonló, más államférfiak által tett hasonló gesztusokkal. Ennyit mondtam, nem többet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit