DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elég furcsának tartom azt az érvelést, ami itt az előbb elhangzott az SZDSZ-es frakcióvezető szájából, hiszen meglehetősen különös eljárás az, hogy megjelenik egy újságcikk egy meglehetősen érzékeny kérdésben - ezt talán önök, képviselőtársaim, szintén elismerhetik -, és semmiféle helyreigazítás vagy semmiféle cáfolat (Gellért Kis Gábor: Másnap!) sem a köztársasági elnök hivatalából, sem a Külügyminisztériumból erre vonatkozóan nem érkezik. (Gellért Kis Gábor: Csak másnap!) Amikor ezt egy ellenzéki képviselő felveti a parlamentben, akkor ezt egy itt jelen levő államtitkár megvédelmezi. Ebből következően elég furcsa eljárás, hogy ez után az ellenzéki képviselők azt gondolhatnák, hogy a dolog nem történt meg, hiszen sem egy nemleges ténnyel, vagyis a helyreigazítások elmaradásával, a másik oldalon pedig egy államtitkári elismeréssel a dolog lényegében, ha a virtuális tények közé is, de a tények közé vonul be.
Ez után következett a második menet, amikor önök nyilvánvalóan, feltehetően most már a tényekkel kapcsolatban - én is össze vagyok zavarodva, hogy mi történhetett és mi nem (Derültség a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások.), és most már csak akkor hinnék, ha magam látnám azt, hogy igazából ott ebben a helyzetben mi történt -, önök elkezdték ezt cáfolni és szemtanúkkal bizonyítani, hogy nem ez történt. Ebből következően az a helyreigazítás, aminek jóval korábban meg kellett volna történnie, az csak most következik be, és elég furcsa eljárás, hogy ezért az ellenzéki képviselőket és azt, aki ezt a felháborító virtuális tényt felveti, azt kívánják pellengérre állítani. Ezt nem lehet elfogadni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(15.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit