DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, a társadalombiztosítás helyzete joggal nyugtalanítja a társadalomnak az ország gondjaiért, bajaiért felelősséget érző részét, hiszen a társadalombiztosítás kintlévőségei évről évre nőnek, mára már gyakorlatilag kezelhetetlenné teszik a költségvetést. Ennek a realitását bizonyítja, hogy a költségvetés kiadási oldalának közel a fele, 1200 milliárd forintnyi összeg az, ami a társadalombiztosítás csatornáin kiáramlik.
Ezt az 1200 milliárd forint feletti rendelkezési jogot átadni most néhány személynek, akik az MSZP-s oldalon álló MSZOSZ részéről delegálásra kerülnek, körülbelül olyan, mintha az egész állami költségvetést átadnák még további négy-öt személynek, kivonnák az Országgyűlés ellenőrzése alól, és a társadalomnak semmi rálátása nem lenne arra, hogy milyen gazdálkodás folyik ebben az országban.
Egyértelmű, hogy ma az a pazarlás, amely a társadalombiztosítás területén tapasztalható, csak akkor volna a valóságban felmérhető, ha mindenekelőtt egy olyan átvilágítása történne meg a társadalombiztosításnak, amely külső szakértők igénybevételével és a parlamenti pártok ellenőrzése mellett történne. Amíg ez nincs (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), addig nem lehet hatásvizsgálatokat végezni, nem lehet a társadalombiztosítás ügyeit rendbe tenni, és az ország pénzei kifolynak egy ellenőrizhetetlen - befejezem a mondatot, elnök úr - csatornán keresztül. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit