DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr, de ha kívánja, megvonhatja tőlem a szót, hiszen szokatlan már, hogy nekem szót ad. (Moraj a kormánypártok soraiban. - Derültség.) De ha megengedi, akkor mégiscsak kifejteném, hogy minél közelebb kerülünk az országgyűlési képviselőválasztásokhoz, annál harsányabb sikerpropagandát folytat a kormányzat.
A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint az a kormányzati hivatkozás, miszerint a gazdaságot stabilizálják, egyértelműen nem rendelkezik semmiféle valóságalappal, hiszen továbbra is rendkívül aggasztó az egyensúlyhiány a magyar gazdaságban. Évről évre újratermelődik a társadalombiztosítás hiánya, ami jelenleg már az összeomlás határára sodorta az államháztartást - nem véletlen, hogy az előbb a Fidesz küldöttsége (Derültség és közbeszólások a kormánypártok soraiban.) is ezt a témát vetette fel a tisztelt Ház előtt.
A belső államadósság után ebben az évben a központi költségvetés 2 562 milliárd forintos kiadásából - és most megint nevethetnek, igen tisztelt szocialista képviselőtársaim - 835 milliárd forint lesz csupán a belső államadósság után fizetendő kamat összege, noha önök az 1995. év végén befolyt privatizációs többletbevételből a Független Kisgazdapárt javaslata ellenére semmit sem voltak hajlandóak a gazdaság növekedésére, a lakások építésére, az utak, sztrádák koncessziómentes építésére fordítani.
Úgy gondolom, hogy semmilyen túlzás nincs abban, ha azt állítom: a külkereskedelem hiánya ebben az évben jóval meg fogja haladni a 3 milliárd USA-dollárt; ez egyike lesz a magyar történelem legmagasabb deficitjeinek. Itt is lehet nevetni, igen tisztelt szocialista képviselő urak, mert ez az önök magatartásának a következménye is, nem csak a kormányé! (Moraj a kormánypártok soraiban.)
Az elképesztő méretekben romló általános gazdasági helyzetet a kormányzat a lakosságra kivetett újabb és újabb sarcokkal próbálja kiegyensúlyozni; ma már azonban látható, hogy a nadrágszíjmeghúzó politika is csődöt mondott, hiszen hiába csökkentették a reálkereseteket két év alatt 17 százalékkal - újabb lehetőség szocialista képviselőtársaimnak a nevetésre -, hiába mérséklődtek a beruházások, hiába szüntettek meg 15 ezer kórházi ágyat, hiába szüntettek meg másfél millió munkahelyet (Moraj a kormánypártok soraiban.), hiába kényszerítettek idő előtti nyugdíjba vagy rokkantnyugdíjba százezreket, hiába vette el Bokros Lajos és Horn Gyula a diákok forintjait és hiába kótyavetyélték el a nemzeti vagyon döntő részét - nem a gazdaságot, hanem egy szűk réteget stabilizáltak és milliókat, az áldozathozókat nyomorba és létbizonytalanságba taszították. (Moraj a kormánypártok soraiban.)
A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a nyomort, a reménytelenséget, a munkanélküliséget és a válságot stabilizálták önök, míg növekedést csak a bűnözésben tudtak elérni - ebben viszont, úgy gondolom, minden eddigi rekordot meghaladó módon érték el az eredményeiket. Hiszen elég, ha itt arra utalok, hogy létjogosultságot nyertek a robbantások, az utcai lövöldözések, a rablások, a korrupció, a feketegazdaság és a templomgyalázások; de a stabilizáció címén meggyalázták az egész nemzetet, hiszen a sarc, a többségre kivetett elviselhetetlen terhek fokozása és a szűk rétegnek pedig a soha nem látott hatalmas jövedelem biztosítása csak nagyon kevesek számára biztosítja az európai életmód élésének a lehetőségét, míg a többség (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) számára a teljes ellehetetlenülést jelenti.
Gondolkozzanak el rajta a kormányzati oldalon! (Közbeszólások a kormánypártok soraiból. - Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit