KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az 1982. évi 27. törvényerejű rendelet 10. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés határozattal erősíti meg a Magyar Köztársaság nemzetközi kapcsolatai szempontjából kiemelkedő fontosságú nemzetközi szerződéseket. 1965-ben született kormányzati döntés arról, hogy az Ipoly, a Sajó és a Ronyva határfolyókat szabályozni kell, és a szabályozott területet egyenlő nagyságban nemzetközi szerződéssel ki kell igazítani. Korábban problémát jelentett, hogy a szlovák féllel nem tudtunk megegyezni a határ-kiigazítással érintett területek nagyságát illetően. Ezek a viták végül is 1997. április 21-én Pozsonyban szerződéskötéssel értek véget. E szerződés jóváhagyásáról van szó tulajdonképpen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között, az Ipoly, a Sajó és a Ronyva határfolyók vízgazdálkodási szabályozása következtében az államhatár megváltoztatása tárgyában készült országgyűlési javaslatot vitassa meg, és fogadja el. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit