DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Környezetvédelmi Alapból az Autó-Híd Részvénytársaság támogatást kért és kapott nagynyomású földgázzal mint üzemanyaggal történő autózás elterjesztéséhez. A támogatás összege 70 millió forint. Azt tudjuk, hogy a részvénytársaság jelenleg felszámolás alatt áll. Egy vizsgálati jelentés tanúsága szerint - amit nem ellenzéki képviselők készítettek - a jelen helyzetben, amikor felszámolás alatt áll az Autó-Híd Rt., arra semmi remény nincs, hogy készpénzzel ki tudja egyenlíteni a 70 millió forint kamatmentes támogatási hitelét.
A Központi Környezetvédelmi Alap helytelen felhasználására már az Állami Számvevőszék is felhívta a figyelmet. Nézzük, mit tartalmaz pontosan,szó szerint az Autó-Híd Rt. pályázatával kapcsolatban az ÁSZ vizsgálata:
"A gépjárművek gázüzemi átállítása ugyancsak környezetvédelmi érdek, az alap erre a célra több mint félmilliárd forintot fordított. A pénzeszközök felhasználását szintén nem lehet hatékonynak minősíteni. E témakörben nyújtott be pályázatot az Autó-Híd Rt. 1993 áprilisában földgáztöltő-állomás létesítésének finanszírozására kértek támogatást, a bizottság erre 10 millió forint támogatást adott. A beruházás befejezéséhez 1994 végén újabb 60 millió forintot kértek és kaptak annak ellenére, hogy az addig vállalt feladatokat nem teljesítették." A támogatott célok vitatottak voltak. Ezek között szerepelt ingatlanvásárlás, működési költség, stb. Az eljárás során szokatlanul nagy számban foglalkozott a társaság intézésével a bizottság. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Tisztelettel kérdezem, hogy hova tűnt ez a 70 millió forint közpénz. Magánzsebekbe vándorolt-e az Autó-Híd Rt.-nek nyújtott közpénz? (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit