DR. HATVANI ZOLTÁN

Full text search

DR. HATVANI ZOLTÁN
DR. HATVANI ZOLTÁN, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A gazdasági bizottság vitáján megoszlottak a vélemények az általános vitára való alkalmasság tekintetében.
Egyetértettek a bizottsági tagok, a felszólalók abban, hogy nagyon időszerű és nagyon fontos kormányzati szabályozási eszközről, nagyon fontos országgyűlési határozat megtárgyalásáról van szó. Egyetértettek a koncepció felépítésének ésszerűségében, racionalitásában, a cél- és eszközrendszer megalapozott egységében.
Eltérő vélemények, kérdések és kétségek is elhangzottak ugyanakkor a bizottság ülésén. Felmerült így, hogy elősegíti-e ez a koncepció a régiók kialakulását és további fejlődését a régiók az államháztartás és az önkormányzat mai rendszerében alkalmasak-e arra, hogy a területfejlesztés térségi feladatait ellássák elég megalapozott-e finanszírozási oldalról a területfejlesztési koncepció. Az Európai Unióhoz való közelgő csatlakozásunk szemszögéből is hangzottak el kérdések: megfelelő EU-konformsággal bír-e ez a szabályozás? A célok, célrendszer tekintetében elhangzott olyan kritika, hogy talán az egyes térségek kívánságlistáját tartalmazza ez a koncepció. Felmerült olyan kritika is, hogy a tárgyalást nem szabad siettetni akkor, amikor egy ilyen nagyon-nagyon fontos, az egész Országgyűlést alapjaiban tagjaiként, egyenként is érdeklő koncepcióról van szó, s talán több időt kellett volna hagyni az alaposabb tárgyalásra, megvitatásra.
De végül is - ismétlem - a többség egyetértett abban, hogy időszerű, fontos szabályozásról van szó és az általános vitára alkalmasság mellett többségi szavazással döntött.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit