NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Full text search

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN, a számvevőszéki bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A számvevőszéki bizottság múlt hét szerdáján, november 5-én tárgyalta az előterjesztést. Szokásunktól eltérően hosszú vita alakult ki a bizottságban e téma tárgyalása során. Részletesen nem ismertetném a vitát, hiszen a későbbiekben ez valószínűleg majd sorra kerül, inkább a főbb megállapításokat ismertetném röviden.
Nem tartottuk szerencsésnek, hogy a két önkormányzat tervezete, illetve beszámolója mindig együtt, egy időben kerül a bizottság, illetve a parlament elé. Ez két külön téma, illene külön kezelni.
A másik megállapításunk: nem tartjuk jónak, hogy a tb-vagyon szerepe tisztázatlan az önkormányzat gazdálkodásában. Ebben, úgy érezzük, hogy a kormányzatnak sürgős teendője van.
A tervezési, valamint a gazdálkodási gyakorlat kritikája szinte, hogy mind a két önkormányzatnak minden évben szinte pótköltségvetést kell benyújtania a parlamentnek. Ugyanakkor nem értettük és nem tartottuk szerencsésnek, hogy a PM, valamint az önkormányzatok vezetői a bizottsági ülésen hosszasan vitatnak egyes kérdéseket, amelyeket korábban időben tisztázhattak volna.
Mindezeket figyelembe véve végül is a bizottság általános vitára alkalmasnak tartotta az előterjesztést azzal, hogy csak módosításokkal válhat elfogadhatóvá. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit