DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Igazából csak reflektálni szeretnék néhány kérdésre, és mivel Tímár képviselőtársamnak már nem volt alkalma jogi okfejtésbe belemenni ennek a kérdésnek a taglalása kapcsán, azt hiszem, azzal egyetérthetünk - amit ön is mondott -, hogy mélyen a reális érték alatt kerültek ezek a lakások elidegenítésre. Én úgy gondolom, a bentlakók vannak leginkább tisztában azzal, hogy milyen annak az épületnek az állaga, amit megvásároltak.
Úgy gondolom, azzal képviselő úr is egyetért, hogy a kérdés ma már nem ez, hanem a kérdés pontosan az, hogy miből lehet forrást biztosítani arra, hogy a bentlakó tulajdonosok - és itt ezt hangsúlyozom, mert elsősorban az ő kötelezettségük - ennek a felújítási kötelmüknek eleget tudjanak tenni. Tekintettel arra is - és gondolom, ezzel szintén egyetért képviselőtársam -, hogy jogot és kötelezettséget is vásároltak a bérlők akkor, amikor tulajdonossá váltak.
Azt gondolom, pontosan erre igyekezett a jogalkotó annak idején figyelmeztetni, legalábbis alapot adni akkor, amikor az úgynevezett felújítási alapot létrehozta. Tehát felújítási alapot kell képezni ezeknek a lakásoknak a felújítására, a bentlakó tulajdonosnak - és természetesen ott, ahol még önkormányzati tulajdon van, az önkormányzatnak is - kötelezettsége van ennek befizetésére. Úgy gondolom, hogy azok a társasházközösségek, amelyek létrejöttek a tulajdonosváltás során, ezeknek a kötelezettségeiknek eleget tesznek.
Azt gondolom, egy későbbi alkalommal, ahogy képviselő úr említette, erre még vissza fog térni. Lehet hogy ennek a további lépéseit egy közös gondolkodással ki fogjuk tudni alakítani.
Köszönöm. (Dr. Kis Zoltán tapsol. - Dr. Kis Zoltán: Egyhangú vastaps!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit