IVÁNYI TAMÁS

Full text search

IVÁNYI TAMÁS
IVÁNYI TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretném a 11. számon jelzett, igen sok képviselőtársammal közösen benyújtott módosító indítványt szíves figyelmükbe ajánlani, amely arról szól, hogy az államilag FTT-állásfoglalás alapján dönt a különféle képzési szintek első évére felvehető, államilag finanszírozott hallgatói létszámról, annak intézményei közötti megosztásáról, és ennek során gondoskodik - most jön az, hogy kikkel kell egyeztetni - a felsőoktatási intézményt fenntartó egyházakkal - mondja a módosító indítványunk - kötött megállapodásban rögzített létszámarányok betartásáról.
Ez a módosító indítvány tulajdonképpen arról rendelkezne, hogy ne közvetlenül az intézményekkel kelljen egyeztetni, hanem azokkal az egyházakkal, amelyek fenntartóként az általuk fenntartott intézményekkel a szükséges egyeztetéseket majd úgyis lefolytatják, s nyilván megszabják azokat a kereteket, amelyek a fenntartó számára még elfogadható terhet rónak a fenntartó egyházra, és az egyeztetést tulajdonképpen a fenntartó egyház és az állami szféra közé utalnák.
Köszönöm szíves figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit