HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igyekszem nagyon rövid lenni. A 26. ponthoz szeretnék hozzászólni. Ugyan a jegyző úr úgy mondta, hogy a 28. pont csak a határidővel kapcsolatos, azonban ott is szerepel a kedvezményezettek technikai számának megjelölése is.
Magyarán, egészen röviden arról van szó, hogy az a több millió állampolgár, aki esetleg az egyházak javára kívánja átutalni a személyi jövedelemadó 1 százalékát, nem biztos - főleg az első évben -, hogy tisztában lesz a technikai számok alkalmazásával. Ezért javasoljuk módosító indítványunkban, hogy olyan esetben, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy az állampolgár melyik egyháznak kívánja átutalni, akkor a technikai számok esetében történő esetleges hiba esetén is érvényes legyen az átutalás. Ha például valaki azt írja be, hogy Magyarországi Református Egyház, akkor nyilvánvaló, hogy a kedvezményezett a Magyarországi Református Egyház. Itt más a helyzet, mint olyan esetben, amikor esetleg több tízezer - esetleg hasonló nevű - civil szervezetről van szó. Ezért kívánatos tehát az, hogy a technikai számban történő esetleges hiba ne legyen akadálya annak - amikor egészen nyilvánvaló, hogy milyen egyház javára történt az átutalás -, hogy eljusson a pénz. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit