DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Először is én is arra szeretném kérni szabaddemokrata képviselőtársainkat, hogy ne nevezzék ezt a jogintézményt, amelyet a javaslat tartalmaz, örökjáradéknak. Nem is így nevezi a javaslat, és nem más ez az az aposztrofálás, mint valamiféle negatív hangulatkeltés ez ellen a jogintézmény ellen.
Szeretnék arra rámutatni, hogy amikor szabaddemokrata képviselőtársaink ezt a jogintézményt támadják, akkor a célt és az eszközt tévesztik össze. Nem az a szerepe a járadék jogintézményének, amit itt kifejtettek képviselőtársaim, azaz hogy az egyház tevékenységének anyagi alapja legyen. Az kétségtelen tény, hogy amelyik egyház ezt a lehetőséget választja, az a hitéleti és közcélú tevékenységét nyilván több anyagi forrással tudja végezni. Ez a járadék, ahogyan államtitkár úr is kifejtette, a hatályos törvény végrehajtásának egyik eszköze, és én azt hiszem, nagyon bajban lenne a kormány, ha nem létezne ez a jogintézmény, és az egyetlen lehetséges végrehajtási módozatot lenne kénytelen teljesíteni.
(20.40)
Az sem áll helyt, hogy ez valamilyen fajta diszkriminációs juttatás, és diszkriminálja azokat az egyházakat, amelyeknek e lehetőség választására nincs módjuk. Ugyanis akiktől nem vettek el, azokat ebben a juttatásban nem is lehetne részesíteni, ez nyilvánvaló. Hallottam én már olyan összemosásról, amikor azt mondjuk, hogy adjunk mindenkinek egy kicsit, ne nézzük meg, hogy minek mi a jogalapja - és egyáltalán nem jogalap nélkül gazdagodik az az egyház, amelyik a kártalanításnak ezt a módját választja és ezzel él!
Még egyre szeretnék rámutatni: nagyon kérem önöket, hogy ne nevezzék ezt költségvetési támogatásnak. Mert ez sok minden lehet, de költségvetési támogatásnak nem mondható.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit