ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 12/1, 34., 36. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért ajánlás 12. és a kiegészítő ajánlás 7. pontja kivételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 221 igen szavazattal, 29 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály alapján lehet.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Tokár István és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. §-ában a foglalkoztatási törvény 16. § (1) bekezdés a) pontjának kiegészítését javasolják azzal, hogy a munkaadó részére saját képzésű tanulónak szakmunkásként történő foglalkoztatása alapján is adható támogatás. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a szociális nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 108 igennel, 143 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Szabó Rudolfné és képviselőtársai a törvényjavaslat 6. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés szerint korszerű munkahelyek teremtéséhez pályázati támogatás nyújtható. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igennel, 179 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 12. pontban Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 17. §-a b) pontjának kiegészítését javasolják. Elsősorban a gazdaságilag elmaradott, magas munkanélküliséggel küzdő térségekben korszerű munkahelyek teremtéséhez támogatást szorgalmaz a javaslat. Az előterjesztő és a foglalkoztatási bizottság is támogatja, a szociális nem. A frakció kérésére külön szavaz az Országgyűlés. Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 257 igennel, 3 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 20. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 12. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Ebben a munkahely minősítésének új szabályát írja elő; frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igennel, 216 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 27. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 19. §-ának elhagyását javasolja; frakciókérésre szavazunk. Az Országgyűlés elfogadja-e az indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igennel, 216 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 28. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 20. §-ának elhagyását javasolja, amely a Munkaerő-piaci Alap bevételeiről és az alap javára fennálló behajthatatlan követelésekről rendelkezik; frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igennel, 209 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Mádi László a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 4. §-a (1) bekezdésének módosítását javasolja. Indítványa szerint a munkaadó munkaadói járulékként a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség alá eső jövedelem 3,7 százalékát köteles fizetni.
A foglalkoztatási bizottság támogatja, a szociális nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igennel, 158 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(20.00)
A kiegészítő ajánlás 7. pontjában Juhászné Lévai Katalin és Boros László a törvényjavaslat 24. § (3) bekezdésében a törvény 43. § (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy a települési önkormányzatok véleményének meghallgatásával közhasznú szervezeteknek támogatást lehessen nyújtani. Az ajánlás 37. pontjában Szabó Rudolfné és képviselőtársai a rendelkezés módosításával azt javasolják, hogy a támogatás nyújtása a települési önkormányzat javaslata alapján történjen. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a kiegészítő ajánlás 7. pontjáról határozunk, amelyet az előterjesztő és a bizottságok is támogatnak, de a frakció külön szavazást kért róla. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 226 igen szavazattal, 52 ellenszavazattal és 2 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk.
Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről szavazni kellett volna, és nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen bejelentés.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit