DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Franz Josef Strauss, a bajor szociális jóléti állam megteremtője mondta, hogy "a demokráciában a kormánynak jó fogakkal kell rendelkeznie, hogy oda tudjon harapni, ha szükséges". (Derültség. - Zaj.) A mi demokráciánkban a kormány nem követi a jó tanácsot, sőt óriási eredményeket értünk el a bűnözés minden műfajában annak büntetlenül hagyása területén.
A bűnözés ma az ország legsikeresebb tömegmozgalma. Ugyanis a legkifizetődőbb büntetlenül bűnözni. Tavaly már csak minden hetedik bűnelkövetőt ítéltek el, azt is olyan enyhe ítéletekkel, hogy így megvan a kellő biztatás a jövőre nézve újabb bűncselekmények elkövetésére. Hazánk ma Közép-Európa Libanonja: tolvajok, rablók, betörők, garázdák, robbantók stb., vagyis a bűnözők eldorádója. (Derültség.) Miközben a szervezett bűnözés perifériáin az elkövetők olykor lebuknak, a jéghegy csúcsán irányítók hatalmas jövedelmeket zsebelnek be, amit büntetlenül megúsznak. (Általános zaj.) A kormány kiszolgáltatta magát a bankoligarchiának, a Nyugat könyörtelen üzletpolitikájának. Nem véletlen, hogy a külkereskedelem lehetőségeit ragadta meg először az alvilág, amelyből eredően mértéktelenül és ellenőrizhetetlenül jött be az országba az olaj, cukor, fegyver, majd illegálisan a kábítószer, robbanószerkezetek és minden, amiben üzletet látnak a nagytőke képviselői. (Zaj. - Közbeszólás: Miből van a Mercid?)
Ki tudja Magyarországon, hogy melyik volt az a négy nagybank, amely hitelt folyósított 1995-ben magáncégeknek az ország gabonatermésének nyomott áron való felvásárlásához, miközben a chicagói tőzsdén az árak emelkedtek, és Európa gabonaraktárai kiürülőben voltak? (Közbeszólás: Takarékos képviselő Mercivel!) Vajon kik nyertek milliárdokat a kisvállalkozók és gazdálkodók munkájából? Kik szervezték meg a burgonya árának két évvel ezelőtti árrobbanását és hogyan? Vajon kik nyerészkedtek az exporttámogatás felvételével úgy, hogy a határon oda-vissza megjáratták a mezőgazdasági termékeket, miközben az ellenőrzés természetesen elmaradt?
Nincs tudomásunk arról, hogy ezekben az ügyekben büntetőeljárás indult volna bárki ellen is. Úgy tűnik, továbbra is nyerők a bankárok, a zavarosban halászó külkereskedők, az olajmágnások, a burgonya- és búzamanipulátorok. Egyre virágzik a szervezett bűnözés, miközben néhány megvásárolt vámos és rendőr segédkezik az alvilágnak, ha kell, útlevéllel, forgalmi engedéllyel, fiktív számlák és információk kiadásával.
(15.40)
A lyukas törvénykezési hálóra egyre nagyobb réseket vág az alvilág. Minden tisztességes, az ország sorsáért aggódó magyar állampolgár - vallástól és pártállástól függetlenül - arra vár, mikor veszi már észre a kormányzat, hogy sürgősen vissza kellene szorítani az alvilág előretörését.
Kérdezem államtitkár úrtól: véleménye szerint hatalmi ág az alvilág? Miért nem tudják megállítani az alvilág előretörését?
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit