DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Ki akadályozta meg önöket abban, hogy a liberalizált idegenrendészeti törvényt az elmúlt 3,5 évben megváltoztassák, szigorítsák? Senki, államtitkár úr! - hogy a határokon ne tudjanak bejönni a külföldi bűnözők, megszűrjék őket, és olyan elemek jöjjenek... (Moraj a kormánypárti padsorokban.) be az országba, akik nem hajlandók ilyen dolgokra.
Persze tudjuk, hogy a liberális szabadságeszmény szerint a bűnözőnek több joga van, mint az áldozatnak. Viszont az állampolgárok alkotmányhoz fűződő joga a biztonsághoz való jog. Márpedig biztonság nélkül nem beszélhetünk szabadságról. Magyarországon a szállodákat kivéve ma nincs bejelentési kötelezettség. Ha külföldi vagy bárki magánlakásban száll meg, lehetetlen a nyomára bukkanni; olyan bűncselekményt követ el, amilyet akar, majd gond nélkül, úriember módjára elhagyja az országot. A külföldi bérgyilkosokat így soha nem fogják önök felderíteni, mert külföldre távoznak az elkövetés után. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Zárjuk le a határokat!)
Kérem, mi akadályozta meg a kormányt abban, hogy a lakónyilvántartó könyvet visszaállítsák az önkormányzatokkal közösen? (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Igen, vagy nem?) Semmi, államtitkár úr!
Köszönöm. Nem tudom elfogadni a választ. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit