DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Semmiféle igazolás, ebben az értelemben, ahogyan ön használja, nem történt. Egyszerűen arról van szó, és ön is dolgozott az államigazgatásban, hogy rengeteg olyan ügy volt az elmúlt években, ami atipikus volt. A sortűz áldozatainak témái, a politikai okokból jogfosztottak, a volt csendőrtisztek ügyei, valamennyi olyan ügy volt, ami rengeteg atipikus vonást hordozott magán. Azt kell mondjam, hogy a Belügyminisztérium 1990-től 1997-ig valóban válaszolt ezekre a megkeresésekre, de ez nem jelentette azt, hogy ő perdöntő bizonyítékokkal szolgált adott esetben a bíróság előtt.
Az pedig, hogy ebben a konkrét esetben egy ilyen feljegyzés készült, egy 1994-es szervezeti és működési szabályzat 22. § (6) bekezdése alapján történt, amit Kónya Imre belügyminiszter úr írt alá még annak idején. Semmi kivetnivaló nincs ebben. (Dr. Kónya Imre: Még szép!) Ebben szerepel az, hogy személyzeti adatfeldolgozást és nyilvántartást végez, fenntartja az Országos Személyzeti Okmányarchívumot, és a '45-től folyamatosan fennálló országos munkáltatói nyilvántartás adataiból munkáltatók és állampolgárok megkeresésére igazolásokat ad ki.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit