SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban már kérdéssel fordultam a miniszterelnök úrhoz a Dél-Buda-Rákospalota metróvonal építése tárgyában. Akkor felhívtam a figyelmet, hogy a dinamikusan fejlődő dél-budai térség igényli, hogy a metróvonal az eredeti tervektől eltérően egészen Őrmezőig, esetleg Gazdagrétig épüljön meg. A kérdésre akkor a miniszter úr válaszolt. Elismerte, hogy az Őrmezőtől a városhatárig terjedő terület fejlődése valóban indokolttá tenné, teszi a vonal későbbi meghosszabbítását. Megnyugtató, hogy már a tervezésnél figyelembe vették a hosszabbítás lehetőségét, és műszakilag úgy alakították ki a vonal őrmezői pontját, hogy az építés - különböző források bevonásával - bármely időben folytatható legyen.
Azt is tartalmazták a tervek, hogy az épülő metró Etele téri végállomásának másik kijárata Őrmezőn legyen. Itt autóbusz-végállomások, nagyobb méretű ingyenes parkolók kialakítása lenne megvalósítva. Így az őrmezői kapcsolattal közvetlenül kiszolgálható lenne a Gazdagrét és Budaörs felől érkező polgárok városközpont felé irányuló utasforgalmi igénye is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem jutott már azonban idő arra, hogy kérdésem második részét is megválaszolhassa, ami miatt ma egyre több megkeresést kapok. Ezért időszerű e probléma újabb fölvetése. Kérdezem, milyen megoldásokat terveznek az elővárosi vasúthálózat fejlesztése kapcsán, részben a metró építése miatt, részben attól függetlenül is, például úgy, hogy a Kelenföldtől a Déli pályaudvarig tartó hétperces szakaszhoz beillesztik a városi tömegközlekedést annak érdekében, hogy a dél-budai régió lakói minél könnyebben kapcsolódhassanak be a város tömegközlekedésébe.
Tekintve, hogy az elővárosi vasút kérdése a MÁV fejlesztéseinek és a fővárosi terveknek az összehangolását igényli, ezért kérdezem, mire számíthatunk ebben az ügyben.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit