DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A probléma, amely kérdésemben felvetődik, tudom, nem a legsúlyosabbak közé tartozik, de mégis, ha annak egészségügyi, környezetvédelmi vagy személyes biztonsági vetületét is szemügyre vesszük, akkor egyértelműen érdemes arra, hogy foglalkozzunk vele.
Arról van szó, hogy talán rossz hagyományok miatt is, Magyarországon a családoknál sokszor marad a sublótban, itt-ott valahol a konyhában, a szobában gyógyszer, amelynek sokszor lejár a szavatossága, vagy egyszerűen az derül ki róla, hogy már nem szükséges. Tudjuk azt, hogy az ilyen módon ottmaradt gyógyszer, különösen ha a kisgyermekekre gondolunk, még komoly gondokat is okozhat.
Az elmúlt hetekben tapasztalhattuk, hogy ezt a problémát teljes joggal az elektronikus és az írott sajtó is feszegette. Ez hívta fel a figyelmem arra, hogy teljesen egyértelműen valamit tennünk kell azért, hogy ezeket a veszélyforrásokat megpróbáljuk csökkenteni.
Ezekből a tudósításokból feltűnhetett az is, hogy például a gyógyszertárak nem tudtak foglalkozni az oda jó szándékúan átvételre felajánlott gyógyszerekkel. Mindezeket előrebocsátva kérdezem tehát a miniszter urat, hogy milyen módon lehetne elősegíteni azt, hogy a lejárt szavatosságú vagy feleslegessé vált, a lakosságnál kint lévő gyógyszereket szervezetten lehessen összegyűjteni. Érdeklődve várom válaszát. (Taps.)
(14.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit