KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is azt szeretném mondani, hogy a morális állapot nem elsősorban attól függ, hogy kinek mennyi van a zsebében - és elsősorban talán a hivatásos katonáknál nem ettől függ -, hanem attól, hogy milyen módon állnak hozzá azokhoz a feladatokhoz, amelyeket részükre a katonai vezetés meghatároz, illetve mennyiben emlékeznek még arra, hogy itt a parlament előtt a tiszti fogadalomkor mit mondtak.
Nem rendkívüli a miniszterelnök úr holnapi látogatása, szeretném ezt a tévhitét eloszlatni. Azt gondolom, az egy teljesen normális dolog, hogy a miniszterelnök úr időszakonként meglátogatja a Magyar Honvédséget, és holnap arra fog lehetőséget találni és kapni is, hogy elmondja véleményét a Magyar Honvédség átalakulásáról, arról a folyamatról, ami a NATO-csatlakozás előrehaladtával a Magyar Honvédségnél kialakult, illetve hogy meghatározza azokat a tennivalókat, amelyek a honvédség előtt állnak.
Szeretném újra elmondani önnek, hogy 1999. január 1-jéig kell beállítani a bértáblázatot, és az a bizonyos mondat, amit ön idézett, hogy minden évben meg kell vizsgálni, azt jelenti, hogy idén is megvizsgáltuk, és az utolérésre mintegy 5 milliárd forintot tudtunk adni, vagyis az átlagos béremelésnél - ami megvalósul a társadalomban a köztisztviselői szféra körében - többet tudunk adni 9 százalékkal, és azt gondolom, a társadalomban most, jelen körülmények között 23,5 százalékos béremelés egy tisztességes béremelésnek számít.
Azt is szeretném elmondani - mert tulajdonképpen sok hivatásos katona attól tart, és valószínű, az ön gondolata is így fogalmazódott meg, hogy nem lesz '99-ben bevezetve -: a honvédelmi tárca, együttműködve a Pénzügyminisztériummal, 1999-re a '98. évihez képest személyi juttatásra 10 milliárd forinttal többet tervezett be, és a munkaadókat terhelő járulékok növekedését pedig közel 4 milliárdban határozta meg, tehát meglesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) a pénz a bérfejlesztésre.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit