NAGY JENŐ

Full text search

NAGY JENŐ
NAGY JENŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Többen szóltak már ebben a kérdésben, de úgy érzem, hogy a kérdésem aktualitását több minden jelenleg is indokolja. Egyszer az, hogy választókörzetem nagy része szőlőtermő terület, ez a Balatonfüred, Csopak borvidék, Zánka, Balatonakali, a Balaton-felvidék jól ismert területe, s ide tartozik a Tihanyi-félsziget is.
A másik, ami indokolja: túl vagyunk egy nagyon jónak mondható szüreten, s ez a téma nemcsak a választókörzetemet, ezt a szőlőtermelő vidéket érinti, hanem országos ügy is. A jó szüret feletti örömünk több okból sem lehet felhőtlen. Egyszer: a felvásárlási árak sajnos közel 10 százalékkal maradtak alatta a tavalyinak; másodszor: a pincékben bentrekedt jelentős mennyiségű bor, egyes becslések szerint meghaladhatja az egymillió hektolitert is.
Ha ehhez számításba vesszük, hogy más becslések szerint egymillió hektoliter feletti hamisított bor van forgalomban, elég nyilvánvalónak látszik az ok: a minőségi bor értékesítésének legfőbb akadálya a hatalmas mennyiségű felhalmozott, hamisított bor.
A kérdésem konkrétan erre irányul: a minőségi bor védelmében milyen hathatós intézkedéseket tervez a földművelésügyi kormányzat? Tisztelettel várom a válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit