DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! A közvélemény a sajtóból értesülhetett arról, hogy a rendőrség - rajtaütés során - őrizetbe vette, majd bírósági határozat alapján előzetes letartóztatásba helyezte ez év szeptember közepén Csikós József nyugalmazott rendőr ezredest, az Energol Rt. vezérigazgatóját.
A vizsgálat a leszámolás, robbantásos olajügyként elhíresült nyomozássorozat újabb epizódja (Sic!) - mondta Mikó István ezredes, a KBI vizsgálati főosztályának vezetője. A közel háromnegyed éve tartó nyomozássorozatnak még nincs vége, tovább szélesedik. Csikós úr és előzetesben lévő két vezetőtársa ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala, magánokirat-hamisítás, adócsalás miatt folyik a nyomozás.
Az eljárás során a rendőrség a cég összes dokumentációját lefoglalta. Miután minden bizonylat a nyomozóhatóság rendelkezésére áll, indokolatlannak tűnik a súlyosan szívbeteg Csikós úr fogva tartása. A sajtó megírta, hogy Csikós úrnak magas vérnyomása mellett súlyos szívkoszorúér-szűkülete van, amelyet a tököli rabkórházban sem sikerült beállítani. Azzal küldték el, hogy bárhova is kerüljön, folyamatos orvosi felügyelet alatt kell állnia. Ennek ismeretében visszahelyezték a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdába, ahelyett, hogy továbbra is orvosi felügyelet alatt tartották volna. A jól értesültek máris tudni vélik: mindez azért van, hogy Csikós ne saját lábán sétálhasson ki cellájából, hanem vigyék.
Köztudomású, hogy dr. Csikós József 1989-ig az MSZMP KB agitprop alosztályának vezetője, majd a BM sajtóosztályának munkatársa volt. A rendszerváltást követő évben ezredest csináltak belőle, amikor már a BM Adatfeldolgozó Hivatalt vezette. Szakavatott ismerője a III/III-asok listájának. Pontosan tudta, kik dolgoztak ügynökként a sajtóban, a politikai és gazdasági életben, továbbá mely bűnözők védettek. Horváth Balázs volt belügyminiszter utasítására ő készítette el a híres-hírhedt ügynöklistát. Tehát minden fontos emberről mindent tudott. Ő volt a három mindentudó személyek egyike. Az Energol Rt. vezérigazgatói székét korábbi elvtársai ajánlották fel neki, akik, úgy tűnik, cserbenhagyták a mindentudót.
Tévedés ne essék: Csikós urat mi sem kívánjuk védeni! Védjék meg saját elvtársai! Ők azonban védelem helyett bűnbaknak kiáltották ki, és minden létező dolgot a nyakába akarnak varrni. A tárca liberális vezetése, hirtelen arculatot váltva, megfeledkezett az ártatlanság vélelméről, a személyiségi jogok tiszteletben tartásáról, amikor a KBI vezetője a médiák nyilvánossága előtt máris bűnözőként mutatott egyelőre még csak gyanúsított személyeket.
Kérdezem miniszter úrtól: valós lehet-e a közvélemény azon feltevése, hogy Csikós urat nem az olajhamisítás miatt tartják őrizetben, hanem azért, mert ő a mindentudók egyike. Ezek szerint igaz lehet a feltevés, hogy néhány besározódott elvtársnak ez jelentheti a menekülés útvonalát?
Várom miniszter úr válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit