KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálatos szokás kezd a Házban meghonosodni akkor, amikor a képviselő úr rendszeresen folyamatban lévő nyomozások ügyeit hozza be, és teregeti ki a Ház elé. Különösen furcsa ez olyankor, amikor egyébként a híradásokban a nyomozóhivatal nem ad azon túlmenő tájékoztatást, mely szerint valaki ellen bizonyos bűncselekmény gyanúja ügyében a rendőrség vizsgálatot folytat; ezen túl soha nem terjeszkedett a közlemény. Ugyanakkor azonban itt most egy tételes felsorolást hallottunk valamiről, aztán hallottunk múltra vonatkozó állításokat egy emberrel kapcsolatban, aztán utána teljesen blőd feltételezéseket hallottunk azzal kapcsolatban, hogy akkor mi lehet ennek az ügynek az oka.
Akkor hadd kérdezzem meg, tisztelt képviselőtársaim: ha igaz az az állítás, hogy Csikós József mindent tudott a III/III-asokról, mindenkinek az ügynöki múltját ismerte, mitől olyan sürgős most, tisztelt képviselő úr, a Kisgazdapártnak, hogy ilyen módon próbálja meg védelmébe venni? (Derültség és taps a kormánypártok padsoraiban.)
Másodszor, tisztelt képviselőtársaim: nagyon szerencsétlen dolognak tartom azt, hogy itt, a parlamentben, folyamatosan különböző állítások hangozzanak el egy emberrel szemben akkor, amikor egyáltalán nincs olyan helyzetben, hogy ezek ellen védekezzen. Bármilyen is a múltja, bármit is követett el, ennek megítélésére az ügyészség vádemelése alapján a bíróság az egyedüli illetékes, nem pedig mi itt a parlament plénuma előtt. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólások ugyanonnan: Így van!)
Harmadszor, tisztelt képviselőtársaim, három éve próbálom Homoki János képviselő úrnak elmagyarázni... (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Nem érti!) - nem adom fel a reményt, hogy egyszer sikerülhet (Derültség és taps a kormánypártok padsoraiban.) -, hogy valakinek az előzetes letartóztatásban tartásáról az ügyészség előterjesztése alapján a bíróság dönt. Amikor a képviselő úr azt hiszi, hogy engem vagy a rendőrséget támadja meg ezekben az ügyekben, voltaképpen az ügyészség és a bíróság függetlenségét vonja kétségbe. Ez megengedhetetlen, tisztelt képviselőtársam! (Taps a kormánypártok padsoraiban.) Ebből aztán már következik, tisztelt képviselő úr, hogy nekem semmilyen befolyásom nincs arra, hogy ki meddig van előzetes letartóztatásban, következésképpen az első kérdése számomra megválaszolhatatlan, az előzetes letartóztatásban tartás valaki esetében az említett úton valósul meg, ahogy azt mondtam.
Ebből adódóan, tisztelt képviselőtársam, a második kérdése olyan, mintha egyáltalán nem is létezne, erre nekem válaszolnom nem kell.
(15.10)
Végül engedjék meg, hogy az említett Cs. József betegségével kapcsolatban mondjak néhány dolgot:
Cs. József a tököli börtönkórházba kivizsgálás érdekében történő szállításáról a rendőrorvos intézkedett, és a vizsgálatok befejezését követően az intézmény szakfőorvosa rendelkezett arról, hogy a gyanúsított további gyógyszeres kezelése nem igényel kórházi körülményeket, és az a rendőri fogdában is folytatható.
A nyomozás eddigi adatai alapján nem állapítható meg, hogy a képviselő úr interpellációjában sugallt összefüggés vagy kapcsolat a politikai élet résztvevői, valamint Cs. József és társai tevékenysége között létezne - hacsak, tisztelt képviselő úr, ön a közvetlen közelében ilyet nem tud.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Derültség és nagy taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit