DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Ön az előbb említette, hogy van olyan gazdálkodó, aki 400 hektáron termelt napraforgót. Akkor ennek a gazdálkodónak óriási földbirtoka lehet, mert kérem szépen, tudni kell azt, hogy a napraforgóval ugyanarra a területre ötévenként lehet visszamenni. Aki ezt a szabályt megsérti, az nagyon nagy kellemetlenségekkel találja magát szembe.
Ami pedig a megjegyzéseit illeti, képviselő úr, én egy kicsit csodálkozom, hogy ilyen mértékig visszasírja ön személy szerint a tervutasításos rendszert, és főként visszatér erre a bizonyos földtulajdonlás-kérdésre. Azt hiszem, a napraforgónak ehhez semmi köze. A napraforgó nem tudja, hogy kié az a föld. De ha kap egy gombás fertőzést, akkor ennek megfelelően fog viselkedni, és sajnos, betakarítás előtt két héttel óriási csalódást fog okozni a gazdálkodóknak.
Ismét azt tudom mondani, hogy a minisztérium nem a bajban lévőknek a direkt megsegítését fogja rendezni pénzek odaadásával, hanem áttételes módon, egy általános likviditásjavítással, mert ez oldja meg a kérdést, nem pedig az, hogy minden egyes ágazatnak, amelynek kiesése van, odaadunk egy összeget. Ez nem célravezető.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit