DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Nagy megnyugvással vette tudomásul a Független Kisgazdapárt frakciója, hogy önök csökkenteni kívánják a kampányköltségeket, és én ebben a boldog hiedelemben voltam egészen szeptember 6-áig, amikor is felháborodott telefonok sokaságát kaptam azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ kampánynyitóját a Széchenyi Strandfürdőben tartotta meg 1997. szeptember 6-án, felvervén a környék, az állatkert, a cirkusz nyugalmát. (Derültség a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Szabó Zoltán: Az oroszlán nem tudott aludni!)
(14.10)
A megdöbbent telefonálók arról tájékoztattak, hogy az összejövetelt önök liberális pikniknek nevezték el. E liberális piknik kapcsán elképesztő költekezés volt: 13 millió forintba került csak az étel meg az ital. Konkrét tudomásunk van arról, hogy azok, akik a pezsgőt már nem tudták magukba önteni, az üres medencébe engedték; úgy látszik, pezsgőfürdőzésre készültek. Tény az, hogy Kuncze Gábor miniszter úrra, továbbá a pártatlan köztársasági elnök úrra szálas testőrök vigyáztak, oda csak meghívóval lehetett bemenni, de a költségek mindenkit megdöbbentettek.
Ezek után kérdezem az államtitkár urat, állja-e még a szavát a Szabad Demokraták Szövetsége a kampánypénzek csökkentését illetően, illetőleg hogy képzelik el azt csökkenteni, ha csak eszem-iszomra 13 milliót költenek egy kampánynyitó liberális piknik alkalmával.
Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az FKGP soraiban. - Horváth Vilmos: A Soros Alapítvány támogatta az összejövetelt. - Derültség.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit