RÓZSA EDIT

Full text search

RÓZSA EDIT
RÓZSA EDIT (SZDSZ): Kétperces hozzászólás erejéig kérek szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két olyan megállapítás hangzott el, amelyre, azt gondolom, érdemes két percben is reagálni. Az egyik, hogy a tárgyalt törvény eredménye a nemzeti vagyon kiárusítása valamint hogy a társadalmi szervezetek közhasznú tevékenységének ellátásához szükséges infrastruktúrával a továbbiakban rendelkezzen az állam.
Azt gondolom, hogy érdemes e két kérdéssel foglalkozni, annál is inkább, mert talán célszerű megerősíteni, hogy ennek az előttünk fekvő törvénynek az a célja, hogy közel 200 milliárdos vagyont megfelelő kezekbe juttasson. Ez a törvény megpróbálkozik azzal, hogy a lehető legjobb megoldást találja meg annak érdekében, hogy a Magyarországon működő közel 50 ezer társadalmi szervezet rendelkezzen a munkája ellátásához szükséges infrastruktúrával.
Azt gondolom, hogy végre-valahára egy olyan törvénnyel kell az Országgyűlésnek foglalkoznia - főleg, miután a jövő héten kezdjük a közhasznú szervezetekről szóló törvénytervezet tárgyalását -, amelyben a hat pártnak törekednie kell az egyetértésre.
Ezért azt vetném föl, és azt kérném a Kisgazdapárttól is, hogy az egyébként az előbbiekben megfogalmazott jogos fölvetések és kérdések esetében tegye meg a javaslatait annak érdekében, hogy a közhasznú tevékenységet ellátó szervezetek valóban jussanak hozzá azokhoz a feltételekhez, amelyben, azt gondolom, hogy itt, e Házban legalábbis, minden párt egyetért.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit