BIRTA SÁNDOR

Full text search

BIRTA SÁNDOR
BIRTA SÁNDOR, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az önkormányzati és rendészeti bizottság a mai napon tárgyalta a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosítási javaslatot.
A bizottsági ülésen kisebbségi vélemény is elhangzott, nem úgy, mint a foglalkoztatási bizottságban. A kisebbségi vélemény szerint ez a törvénytervezet az érdekképviseletek esetében nem talált pozitív véleményre, kifogásolták, hogy az érdekegyeztető fórumokon a törvénytervezetet nem találták alkalmasnak általános vitára.
Másik problémaként felvetődött, hogy a bértábla szorzóit alacsonynak találták, és mindenképpen ennek az emelését szorgalmazták.
A törvénytervezettel kapcsolatosan el lehet mondani, hogy mindenképpen szükség van a törvénytervezet módosítására, hiszen '92 óta nagyon sok idő telt el, tapasztalatok gyűltek össze.
(17.30)
Mindenképpen módosító javaslatot kell benyújtani több olyan esetben, mint például a túlmunka is, amely jelenleg az érdekegyeztető fórum szerint is és azt hiszem, a dolgozók szerint is mindenképpen szükséges, hogy készpénzben legyen kifizetve a köztisztviselők esetében is, és ne megváltással lehessen azokat lerendezni; illetve a mostani javaslat szerint ha év végén nem sikerül megváltani, akkor ki lehet fizetni. Mindenképpen az lenne a fontos, hogy ezeknek a kifizetése az elrendelés időszakában már megtörténjen.
A fegyelmi elrendelés esetén mindenképpen szükséges, hogy amikor a fegyelmi bizottság, a fegyelmi biztos ezt összehívja, olyan szakemberek legyenek a bizottságban, akik valóban legalább olyan végzettségűek, vagy magasabb végzettséggel rendelkeznek, mint a fegyelmi alá vont személy.
Mindenképpen rossznak tartjuk a javaslatban azt, hogy itt ebben az esetben az önkormányzati testületből lehet bevonni embereket. Ugyanúgy, ahogy ezt a közalkalmazotti törvényben módosítottuk, mindenképpen szükség van arra, hogy vagy másik önkormányzattól, vagy a közigazgatási hivataltól lehessen ebben az esetben olyan embereket felkérni, akik képesek erre.
A bizottság gyakorlatilag 3 ellenszavazattal, 17 igen szavazattal általános vitára alkalmasnak találta az anyagot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit