BIRTA SÁNDOR

Full text search

BIRTA SÁNDOR
BIRTA SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt az Országgyűlés 1992-ben fogadta el, és az azóta eltelt időszak alatt szerzett tapasztalatok nyilvánvalóvá tették, hogy a törvény a közszolgálati rendszer működésének tapasztalataira, illetve hazánk európai uniós csatlakozására figyelemmel több ponton módosításra, illetőleg pontosításra szorul, melyet a kormány is felismert, és beterjesztette javaslatát.
A Szocialista Párt frakciója ezzel kapcsolatosan néhány javaslatra szeretné felhívni a figyelmet: a törvény szervi, személyi hatályát illetően a javaslat kiveszi a Ktv. hatálya alól a polgármesteri hivatalban kinevezett olyan személyeket, akiket a helyi önkormányzat feladatkörében közszolgáltatások ellátására foglalkoztattak. Az e körben foglalkoztatottak tevékenységének jellege egyáltalán nem indokolja, hogy a jövőben is a köztisztviselői törvény hatálya alá tartozzanak. A közelmúltban hasonló tartalommal módosultak a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvények is.
A beterjesztett javaslat kísérletet tesz a politikus személyéhez kötődő köztisztviselői kör leválasztására; jogviszonyukra részletes, sajátos szabályokat állapít meg a módosítás, jogszerűvé teszi a politikai váltógazdálkodásból eredő személyi cseréket.
(18.10)
A közigazgatás nyitottságát hivatott elősegíteni a javaslat azon rendelkezése, mely az üres és megüresedő álláshelyek nyilvános közzétételére kötelezi a közigazgatási szerveket. A nyilvános közzétételre vonatkozó szabályok mellett a pályázatra vonatkozó rendelkezések is módosulnak, kiegészülnek, ugyanakkor a köztisztviselői álláshelyek betöltésénél a jövőben sem lesz általános, kötelező a pályáztatás. Itt kérdéses, hogy az önkormányzat alkalmas-e minden esetben az ilyen pályázatok elbírálására. Véleményünk szerint meg kellene vizsgálni, hogy nem kellene-e ezt továbbra is a jegyző hatáskörében hagyni a polgármester egyetértése mellett.
A közszolgálatban - a korábbi szabályozással ellentétben - a javaslat lehetővé teszi a próbaidőre történő kinevezést, s meghatározza azokat az eseteket, amikor a próbaidő kikötésére nincs lehetőség. A javaslat változatlanul fenntartja a konszenzus szükségességét a kinevezési jogkörök módosításánál, ugyanakkor bővíti azt a kört, amikor a köztisztviselő beleegyezése nélkül is módosulhat az. Erre azonban csak a közigazgatási szerven belüli átszervezés, illetőleg a közigazgatási szerv személyében bekövetkezett jogutódlás következtében, törvényi garanciák mellett kerülhet sor.
Változásokat tervez a kormány a köztisztviselők felmentésére vonatkozó szabályok körében is, egyrészt az új nyugdíjtörvénnyel kíván összhangot teremteni, másrészt pontosítja a jelenleg hatályos rendelkezéseket. Új jogintézményként a tartalékállomány bevezetését tervezi a javaslat, melynek értelmében a felvett köztisztviselő a felmentési idő alatt tartalékállományba kerül. Ez alatt az idő alatt a központi közszolgálati nyilvántartás segítségével másik közigazgatási szervnél a továbbfoglalkoztatása érdekében üres álláshely felkutatására és közvetítésére kerül sor. A javaslat részletes szabályokat tartalmaz a tartalékállományba helyezésre, illetőleg annak megszüntetésére vonatkozóan.
A módosítás az úgynevezett gazdasági összeférhetetlenségi szabályokat - üdvözlendő módon - kiegészíti a Ktv.-nek az összeférhetetlenségre vonatkozó rendelkezéseivel. A javaslat nem tiltaná meg a gazdasági társaságnál a köztisztviselő tisztségviselését, ilyet a munkáltatói jogkör gyakorlójának engedélyével viselhet a köztisztviselő. Az engedély megadásánál azt kell vizsgálni, hogy a tisztségviselés ne veszélyeztesse a köztisztviselő pártatlan, befolyásmentes tevékenységét.
A köztisztviselő előmenetelére vonatkozó szabályok is több ponton módosulnak a javaslat szerint. A felsőfokú és középfokú végzettségű köztisztviselők, az ügykezelők és a fizikai alkalmazottak pályaútja egy-egy fizetési fokozattal bővül. A köztisztviselői pályaút újabb címek adományozásával is gyorsítható lesz. A javaslat a hatályos jogszabályokhoz képest hangsúlyozottabban kezeli a köztisztviselők képzését, továbbképzését, az iskolarendszeren kívüli továbbképzés pénzügyi feltételeit fejezeti kezelésű célelőirányzatokkal biztosítja.
A javaslat a köztisztviselő díjazásának szabályai körében az előmenetelre vonatkozó rendelkezésekkel összhangban új fizetési fokozatokat és az ehhez kapcsolódó szorzószámokat állapítja meg. A feladatkör szakszerűbb ellátását biztosítandó, új pótléklehetőségként bevezeti a képzettségi pótlékot, melynek mértéke a végzettség szintjétől, számától függ. Egyértelműen rendezi a belföldön kiküldetést teljesítő köztisztviselő járandóságát.
A javaslat mindenképpen kiegészítésre szorul a túlórák elrendelése miatt. Le kell szögezni, hogy jelenleg a törvényjavaslat szerint a megváltást mindenképpen készpénzben kell kiváltani. A javaslat a fegyelmi és kártérítési szabályokat több ponton pontosítja, felszámolja a fegyelmi eljárás lefolytatásánál mutatkozó jogbizonytalanságot, bevezeti a leltárhiányért fennálló felelősséget.
A fegyelmi bizottság összetételében azonban a közalkalmazottakhoz hasonlóan szakmai emberek beállítására lenne szükség. Nem biztos, hogy az önkormányzati tagok közül kiválasztott, fegyelmi bizottságban részt vevő emberek képesek azokat az embereket minősíteni, fegyelmi ügyükben eljárni, akiknek a képzettsége ehhez nem megfelelő. Át kellene gondolni, hogy ehhez a közigazgatási hivatalt vagy a szomszédos polgármesteri hivatalt kellene bevonni.
A közszolgálati jogviszonyra vonatkozó szabályok hatályosulásának tapasztalatai szükségessé teszik azok végrehajtásának intézményes ellenőrzését, melyre a javaslat szerint a kormány jogosult.
Eleget tesz a javaslat az Alkotmánybíróság döntéseinek is, a közszolgálati jogviszonyban töltött idők számításánál visszamenőleges hatállyal elismeri szolgálati időként a sor- és tartalékos katonai szolgálatot, valamint a polgári szolgálatban eltöltött időt is.
Összességében a Szocialista Párt frakciója javasolja a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a javaslatot tárgyalja meg, a jó módosító javaslatokat építse be, majd ezt követően fogadja el.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit