BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Én nagyon sok mindenben egyetértek azzal, amit Trombitás Zoltán itt most elmondott, és az előző, a hosszú hozzászólásomban is, ha figyelt rá, én valóban bíráltam azt az álláspontot, amit a KDNP képviselője, azt, amit az MDF, és azt, amit a Kisgazdapárt képviselője fejtett ki, de nem mentem el odáig, hogy a Fidesz álláspontját bíráljam - azt nem bíráltam, hanem azt helyeseltem.
(20.00)
Azért is szeretném, ha Trombitás Zoltán megjegyezné ezt, mert ő az egyetlen fideszes képviselő, aki most jelen van, és kérem, tolmácsolja a többi fideszes képviselőtársának is, hogy amikor én egy fideszes álláspontról beszélek, mindig a tárgy és az álláspont érdekel, és nincsenek előítéleteim. Kész vagyok egy fideszes álláspontot helyeselni, ha egyet tudok vele érteni. Kérem, adja át ezt a többi fideszesnek, aki most nincs itt!
Ami a dolog érdemét illeti: én azt gondolom - és elmondtam -, hogy ez egy lehetséges és logikus álláspont, és én ezt is el tudom fogadni; de vegye észre: ezt az álláspontot többek között az MDF, a KDNP, a Kisgazdapárt és a Szocialista Párt nem helyesli, és olyan megoldást nem tud elfogadni ez az Országgyűlés, amit az itt jelen lévő pártok többsége - hozzáteszem, együttvéve a jelen parlament kétharmadát kitevő többség - szemlátomást nem támogat. Tehát kénytelenek vagyunk keresni egy olyan álláspontot, ami mellé többség, jelentős többség állítható ebben az Országgyűlésben, mert kétségtelen tény, a politikában van egy olyan funkció is, hogy mondjunk valami jót, mondjunk valami rokonszenveset, mondjunk valami meggyőzőt - és a Fidesz álláspontja erre alkalmas -, de a politikában egy olyan feladat is van, hogy döntsünk, keressünk egy megoldást, amely mellé támogatottságot lehet felállítani. Bevallom: én arra törekedtem, mi arra törekszünk, hogy keressünk egy ilyen megoldást. És erre (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ez a megoldás, mintha ma nem lenne alkalmas.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit