DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Teljes mértékben igaza van Isépy Tamás képviselőtársunknak, aki kíméletből nem sorolta fel azokat az adatokat, amelyeket az újság is a minap idézett, ami néhány év alatt megtöbbszörözte a magyar bűncselekmény-elkövetések számát.
Nem lehet azonban teljes mértékig osztani azt az álláspontot, amely a bűnmegelőzés legfontosabb kormányzati eszközéről holnap kezdődő Btk.-módosítással kapcsolatban csak mint tüneti kezelésről beszélt. Hiszen ez akkor lenne rendjén való, ha ez a tüneti kezelés eredményes gyógyszerrel történne, a járványt, ahogy képviselőtársam mondta, eredményes gyógyszerrel kívánná a kormány gyógyítani. Ez a Btk.-módosítás, ez a novella, amelyet holnap kezdünk el tárgyalni, minden, csak nem eredményes vakcina erre a járványra. Hiszen az a súlyos problémákra, a rendkívül súlyos - a közvéleményt joggal szinte már félelemben tartó, erőszakos bűnözési hullámot is eredményező - tényállásokra semmilyen megoldást nem ad.
De hadd említsem itt a mindenki által legszomorúbbnak tartott jelenlegi, a mai napig büntetőjogi problémává erősödő drogfogyasztást és az ezzel kapcsolatos kábítószer-üzletkört. Ez a novella semmit nem tartalmaz ezzel kapcsolatban. Akadémikus kísérletekről fogunk majd holnap hallani a miniszteri expozéban, hogy miket lenne jó még szélesebb értelemben büntetni, de nem tudunk arról, hogy vajon a kifosztásról és az utcai rablás szintjét el nem érő, de útonállást elérő tényállásokat igyekszik-e a kormány javaslata büntetni.
Én úgy gondolom a Magyar Demokrata Fórum nevében, tisztelt képviselőtársaim: a legjobb bűnmegelőzés egy jó és hatékony büntetési rendszerrel ellátott büntető törvénykönyv. Erre, úgy látszik, tovább kell várnunk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Nem teljesül a kormány ígérete. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit